Laeken Découverte

De vrouwelijke persoonlijkheden van de begraafplaats van Laken (VROUWELIJK LAKEN)

Locatie

Aan de ingang van de begraafplaats van Laken
Onze-Lieve-Vrouwvoorplein

Datum

02 nov 2022
Verlopen!

Tijd

14h00

In het kader van onze bezoeken “Vrouwelijk Laken” zetten we de vooraanstaande vrouwen van het kerkhof van Laken in de kijker

De begraafplaats van Laken is in meer dan één opzicht uitzonderlijk. Het is een geklasseerde begraafplaats in België en is tevens de oudste begraafplaats in het Brusselse Gewest. Tijdens ons bezoek, zullen wij u de vrouwelijke kant van de begraafplaats laten zien. Welke plaats krijgen vrouwen op deze unieke begraafplaats? Hoe zijn vrouwen daar vertegenwoordigd? Hoe heeft deze voorstelling zich in de loop der tijd ontwikkeld? Hoe wordt de nagedachtenis van vrouwen daar geëerd?
Samen zullen we de grafgangen en steegjes van de begraafplaats van Laken verkennen op zoek naar antwoorden. Onze reis zal ons ook leiden naar ontmoetingen met vrouwen die pioniers zijn in hun vakgebied, die hier begraven liggen en die hun stempel hebben gedrukt op de Belgische samenleving.

Afspraak op 2 november 14u00 om dit nieuwe parcours te ontdekken!

Het kleine “Père-Lachaise”

Dit bezoek opent het stenen boek van de Belgische geschiedenis voor u via verrassende ontmoetingen: La Malibran, de Denker van Rodin, Emile Bockstael, Marie Pleyel … We zullen u ook het uitzonderlijke funeraire erfgoed van deze werkelijk unieke begraafplaats laten ontdekken, met het koor van de oude gotische kerk van Laken en de grafgalerijen die tot de verborgen parels van onze hoofdstad behoren.

In het kader van haar rondleidingen “Vrouwelijk Laken” zet Laken Onthuld ook de vooraanstaande vrouwen die op de begraafplaats liggen in de kijker.

Naast het algemeen bezoek bieden we ook een reeks thematische routes aan rond de begrafenissymboliek, de Oorlog 14-18 en de literatuur.

Dit bezoek staat niet op het programma van het seizoen 2022, maar een groepsreservering (privébezoek) is steeds mogelijk!
U wenst een privébezoek te reserveren, met uw eigen gids?