Laeken Découverte

Het Kerkhof van Laken (artistieke wandeling)

Locatie

Aan de ingang van de begraafplaats van Laken
Onze-Lieve-Vrouwvoorplein

Datum

21 mei 2022

Tijd

10h30
Op 21 mei, naar aanleiding van het evenement “Lente op de begraafplaatsen”, stelt Laken Onthuld u een artistieke wandeling voor door het Kerkhof van Laken.
Deze rondleiding wordt in samenwerking met de cel Musea van de Stad Brussel georganiseerd. Vertrek om 10u30 en 11u30 voor het bezoek in het Nederlands.

Een “alles inbegrepen” bezoek aan de Père-Lachaise van Brussel

Dit bezoek laat je kennismaken met het uitzonderlijke funeraire erfgoed van deze werkelijk unieke begraafplaats. Het is ook het stenen boek van de Belgische geschiedenis dat voor u opengaat via verrassende ontmoetingen: La Malibran, de Denker van Rodin, Emile Bockstael, Marie Pleyel … En niet te vergeten een bezoek aan het koor van de oude kerk en aan de grafgalerijen, echte verborgen parels van onze hoofdstad. De Koninklijke Crypte maakt ook deel uit van het bezoek wanneer ze publiek toegankelijk is (openingsdagen op https://www.monarchie.be/nl/agenda/opening-koninklijke-crypte-0).

Naast het algemene bezoek bieden we u ook een reeks thematische routes aan rond de begrafenissymboliek, de Oorlog 14-18 en de literatuur.

Lente op de begraafplaatsen

Reserveer uw tickets voor de artistieke wandeling door het Kerkhof van Laken via de website https://www.brussel.be/lente-begraafplaatsen

U wenst een privébezoek te reserveren, met uw eigen gids?